Haberler

12 MART İSTİKLAL MARŞININ KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOYU ANMA GÜNÜ

12 Mart 1921 tarihinde TBMM´de yapılan oylama sonucunda Mehmet Akif´in şiiri, İstiklal Marşı olarak kabul edilmiştir. Mehmet Akif Ersoy, verilen 500 liralık ödülü "Ben bu şiiri para için yazmadım." diyerek Türk ordusuna bağışlamıştır.            İstiklal Marşı için yarışma düzenlenmiş, bu yarışmaya 24 besteci katılmıştır. 1924 yılında Ankara´da toplanan seçici kurul, Ali Rıfat ÇAĞATAY´ın bestesini kabul etmiştir. Bu beste 1930 yılına kadar çalındıysa da 1930´da değiştirilerek Cumhurbaşkanlığı Orkestrası Şefi Osman Zeki ÜNGÖR´ün hazırladığı bugünkü beste yürürlüğe konmuştur.           Millî marşımız, milletimizin hiç değişmeyen bağımsızlık karakterinin yakın çağdaki büyük tezahürü olan ve Mustafa Kemal ATATÜRK önderliğinde gerçekleştirilen Kurtuluş Savaşı içinden çıkmıştır. Millî marşımız, Türk milletinin "medeniyet denilen tek dişi kalmış bir canavar" tarafından yok edilme niyet ve teşebbüslerine karşı verilmiş bir kavganın içinden doğmuştur. Onun için adı "İstiklal Marşı"dır.    Mehmet Akif, son günlerinde, hasta yatağında yatarken kendisine İstiklal Marşı için "Acaba yeniden yazılsa daha iyi olmaz mı?" diye bir sual sorulmuş. Akif'in şu cevabı, bu marşın neyin destanı, neyin mahsulü olduğunu anlatacak bir vecizedir:       "O şiir bir daha yazılamaz, onu ben de yazamam; onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. Allah, bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın."

Devamı

e Twinnig projesi

Okulumuz 3/D sınıf öğretmeni ve aynı zamanda Hatay Scientix elçisi olan Ayşe Gül AKGÜN’ün ortaklığı ile bir e Twinning projesi olan STEAM,NATURE AND MUSIC şubat ayı ile birlikte başlamıştır icerikler/e-twinnig-projesi_14857971.htm

Devamı

BUGÜN MİSAFİRİM ÖĞRETMENİM PROJESİ

BUGÜN MİSAFİRİM ÖĞRETMENİM PROJESİ KAPSAMINDA ANAOKULUMUZ ÖĞRETMENLERİ VE REHBERLİK SERVİSİMİZLE BİRLİKTE EV ZİYARETLERİMİZİ GERÇEKLEŞTİRİYORUZ.

Devamı